Kínai akupresszúrás tanfolyam indul
Kedves hagyományos kínai orvoslás iránt érdeklődők! Örömmel tudatjuk veletek, hogy várjuk a lelkes tanulni vágyókat GYAKORLATI kínai...
Hűsítő mungóbab ital
A mungóbab ital Kínában igen népszerű forró nyári napokon. Kellemes ízű, gyorsan elkészíthető és hatékony szomjoltó, hőséget enyhítő...
Gyömbér
A gyömbért a hagyományos kínai gyógyászat és a kínai gasztronómia egyaránt széles körben használja. A zöldségeseknél is fellelhető...
Fafüle gomba
A fafüle gomba (vagy júdásfüle gomba) nem csak a kínai konyha kedvelt alapanyaga, de az elmúlt kétezer év füveskönyveiben is gyakran...
Tavaszünnep
Ma ünneplik a kínai holdújévet, melynek kínai neve (chun jie) tavaszünnepet jelent. A tavaszünnep lényege, hogy a család összegyűlik és...
Az akupunktúra tényleg működik
Az akupunktúra hatásossága régóta foglalkoztatja a közvéleményt. A BBC készített egy dokumentumfilmet, melyben bemutatják az akupunktúrát...
Kínai jamsz
A jamszgyökér egy krumplihoz hasonló föld alatt növő gumó. Világszerte sok fajtáját fogyasztják: az emberiség egyik legjelentősebb...
Festő csülleng
Influenzaszezonban gyakran felmerülő kérdés, hogy mit tehetünk azért, hogy elkerüljön minket ez a kór? A kínai orvoslás erre több...
Ginkgo, avagy páfrányfenyő
Magyarországon is ismerős látvány: gyakran ültetik utcák, járdák mentén. A fővárosi Füvészkertben több száz éves példányok is...
A fekete szezámmag
legelterjedtebb és legízletesebb a fekete szezámmag (kínaiul: hei zhi ma – ejtsd: héj dzsö má –, latinul: semen sesami nigri). Már a...